Tässä ovat kotikulmiesi ihmiset -taideleiri

Where and when?

3.8.2015-7.8.2015

Kallahden nuorisotalo

Pohjavedenkatu 5
00980 Helsinki

Who for?

10 to 11 -year-olds

What does it cost?

Registration

11.5.2015-30.7.2015 14:00

Registration has ended

Organizer

Checkpoint Helsinki, Mammalian Diving Reflex, Vuosaaren nuorisotyöyksikköKallahden nuorisotalolla Vuosaaressa 3.–7.8. järjestetään maksuton taideleiri, jolle 10–11-vuotiaat helsinkiläislapset voivat osallistua.

Checkpoint Helsinki tuottaa Helsingin juhlaviikoille torontolaisen Mammalian Diving Reflex -kollektiivin nykytaideteoksen Tässä ovat kotikulmiesi ihmiset. Teos toteutetaan Kallahden nuorisotalon kanssa elokuussa 2015, ja sen toteuttavat kymmenvuotiaat helsinkiläislapset elokuun alussa järjestettävällä leirillä.

Teos syntyy kahdessa osassa: lapset tutustuvat ensin omaan kaupunginosaansa, sen ominaispiirteisiin ja toimijoihin ja suunnittelevat sitten opastetun kävelykierroksen, jolle yleisö voi osallistua. Näin teos avaa kaupunkia lasten näkökulmasta, ympäristöä uteliaasti tutkaillen ja havaintoja jakaen, ja muistuttaa lähiyhteisöjen merkityksestä arjessa.

Leirillä suunnitellut, yleisölle avoimet kävelykierrokset järjestetään lauantaina 15.8. Kierrosten kenraaliharjoitus on perjantaina 14.8. (Huomioithan, että ilmoittautumalla leirille sitoudut osallistumaan myös kävelykierrokselle ja kierroksen kenraaliharjoitukseen.)

“Mammalian Diving Reflex on tehnyt pitkään teoksia lasten kanssa. Ryhmä haluaa näyttää lapset täysivaltaisina ja aktiivisina yhteiskunnan jäseninä, ei vain kasvatuksen ja suojelun kohteina. Taustalla on usko siihen, että lapsille ominaisessa energiassa ja normeja kyseenalaistavassa läsnäolossa piilee mahdollisuus muuttaa maailmaa. Näemme, että lasten muutosvoimalle on juuri nyt tilaus myös Helsingissä”, Checkpoint Helsingin johtaja Eva Neklyaeva sanoo.

Checkpoint Helsinki on vuonna 2013 toimintansa aloittanut nykytaideorganisaatio, joka tuottaa tulevaisuuden kansainvälistä nykytaidetta Helsinkiin.

Mammalian Diving Reflex on vuonna 1993 perustettu tutkivan taiteen ateljee, joka tutkii sosiaalisen elämän alueita ja niillä havaitsemiaan ristiriitoja esteettisesti tuikkiviksi kokemuksiksi.

 https://www.youtube.com/watch?v=Vgor5CMHMU4

Kutsumme nyt lapsia mukaan leirille ja teoksen suunnitteluun: ilmoittautumisia otetaan 24.7. asti alla olevan linkin kautta. Tervetuloa!

 

Checkpointhelsinki.org